News

Raad op bezoek in Terherne

De gemeenteraad van De Fryske Marren is op maandagavond 1 februari 2016 op bezoek geweest in het dorp Terherne. Alle partijen in de raad waren vertegenwoordigd in dorpshuis De Buorkerij.

Naast een algemene presentatie van Plaatselijk Belang kwamen de Ondernemersvereniging DeBúT, de Watersportvereniging Onder Ons en de stichting dorpshuis De Buorkerij aan het woord.  De dorpsvisie werd aan de hand van een film gepresenteerd en ook werd verslag gedaan van de presentatie van het dorp op de grootste watersportbeurs ter wereld, BOOT Düsseldorf.

De raad kreeg door deze presentaties een beeld van Terherne als een actief en enthousiast dorp, waar al veel initiatieven zijn gerealiseerd. Er zijn nog nieuwe initiatieven om bijvoorbeeld passanten met kleinere boten tot in het centrum te laten varen om kort het dorp en zijn voorzieningen te kunnen bezoeken. De gemeente werd gevraagd mee te denken over een aantal van de gepresenteerde initiatieven.

De gemeenteraad van De Fryske Marren heeft het voornemen jaarlijks een aantal dorpen te bezoeken in de gemeente. Op 1 september is dat voor het eerst gebeurd in Sleat, de enige stad binnen de gemeente. Dorpen kunnen zich ook zelf melden voor een bezoek van de gemeenteraad.

Feb 5, 2016