app facebook

4e Proef de Kunst in Terherne wederom een succes!

4e Proef de Kunst in Terherne wederom een succes!

De 4e editie van Proef de Kunst in Terherne is wederom een groot succes geworden.

Van vrijdag 17 t/m zondag 19 oktober was er in Terherne op maar liefst 37 locaties kunst te bewonderen van 67 kunstenaars! Om het voor de bezoekers mogelijk te maken om ook daadwerkelijk van al deze kunst te kunnen proeven werden ook dit jaar weer watertaxi’s ingezet. Er werd volgens een dienstregeling gevaren en de gastvrije schippers brachten de gasten naar de diverse expositieruimtes.

Dit varieerde van een scheepshelling tot een jachthaven en van een prachtige beeldentuin tot een gezellig bruine kroeg. Variatie genoeg in de locaties, maar ook zeker in de kunst. Prachtige beelden, schilderijen, foto’s, creaties van vilt, ijzer, stof, hout. Zelfs handgemaakte doodskisten waren te bewonderen tijdens deze kunstroute.

Maar er was meer. Er was ook muziek; op zaterdag zorgde een enthousiaste Djembe groep voor de sfeer en op zondag gaf het Amusementsorkest Andante een concert in de loods op de scheepshelling van Leemburg.

Op zondag konden de bezoekers weer genieten van de culinaire hapjes bij de plaatselijke horeca. Ook hier veel variatie: met de culinaire strippenkaart waren hapjes te verkrijgen als een overheerlijk herfstpalet, in cola gemarineerd stukje rundvlees, een hotdog van de buitengrill, hert met knolselderijpuree of diverse tapas.

Het was weer genieten in Terherne. Op vrijdag en zaterdag waren de weergoden de organisatie zeer goed gezind, maar op zondag dreigde de regen de sfeer even te bederven. Gelukkig was dit van tijdelijke aard en kwamen de mensen ‘s middags weer in grote getale om te genieten van de sfeer, de kunst, de muziek, de vaartochten met de watertaxi’s en alle overheerlijke hapjes.

Een fantastisch evenement georganiseerd door de TAC (Terhernster Activiteiten Commissie) maar met behulp van heel veel enthousiaste vrijwilligers en bedrijven.

Iedereen bedankt voor de medewerking en op naar het 1e lustrum van Proef de Kunst in Terherne!

www.proefdekunst.nl

www.facebook.com/ProefDeKunstInTerherne

De 4e editie van Proef de Kunst in Terherne is wederom een groot succes geworden.

 

Go back